Friday, June 29, 2007

ΥΔ ΕΜΠ

Χθες, πέρασα 8 ώρες σε ένα εργαστήριο καμίνι επικουρώντας, that is διδάσκοντας το εργαστηριακό μάθημα του τρέχοντος εξαμήνου σε προπτυχιακούς φοιτητές, λύνοντας απορίες, ιδρώνοντας και τρέχοντας. Χθες δεν είχα καθόλου χρόνο (και καμμία όρεξη) να ασχοληθώ με τα θέματα του δικού μου διδακτορικού που έχει μπει στην κατάψυξη για να διατηρηθεί μέχρι τις 5 Ιουλίου που τελειώνουμε τα εργαστήρια. Χθες επίσης, πριν φύγω από το σπίτι είδα ένα χαρτάκι-ειδοποίηση που με ενημέρωνε ότι με περιμένει μια αμοιβή για την επικούρηση περασμένου έτους, συγκεκριμένα του 2004-2005. Το αστείο κομμάτι της ειδοποίησης το αντιγράφω ακριβώς:

Παρακαλούμε να προσέλθετε αμέσως για την εξόφλησή του προσκομίζοντας την αστυνομική σας ταυτότητα, ώρες 8:00-13:30.

Το αστείο είναι η λέξη "αμέσως" (που είναι γραμμένη με bold) σε μια ειδοποίηση για την παραλαβή μιας επιταγής το έτος 2007 για έργο που παρείχα το 2004.
Το δεύτερο αστείο είναι ότι η αμοιβή ορίζεται σε 142.58€ για δηλωμένες ώρες επικούρησης 112 (1,27 €/ώρα περιλαμβάνουν ασφάλιση, αμοιβή και αποζημίωση για τις ώρες προετοιμασίας που απαιτούνται πριν από κάθε εργαστήριο).
Αν σας αρέσουν τέτοιου είδους αστεία, κάντε μια βόλτα από το blog που ξεκίνησε μια ομάδα υποψηφίων διδακτόρων ΗΜΜΥ ΕΜΠ και απολαύστε ευτράπελες καταστάσεις που μόνο το κορυφαίο εκπαιδευτικό και ερευνητικό ίδρυμα της χώρας προσφέρει αφιλοκερδώς.

Saturday, June 16, 2007

WTF d03z MOQ 5t4nD 4?

Ήμασταν κάπου, κάποτε τρία άτομα και συνομιλούσαμε κρατώντας από ένα απεριτίφ κι ένα καναπεδάκι στο χέρι, φορώντας κουστούμια κι όλα τα αξεσουάρ που απαντώνται σε σοβαρούς συνεδριακούς χώρους... Εγώ κάτι ψέλλιζα για τη Βίβλο στα αγγλικά (gouat ntou giou min mpimplet? the mpaimpl?), ένας συνάδελφός μου για ta yperoxa arxaia pou exoume sthn ellada και o τρίτος, μιλούσε στα κινεζοαγγλικά για την εφαρμογή, όπως αποδείχτηκε, αλγορίθμων αναγνώρισης προτύπων με wavelets σε FPGA. Προφανώς, κανείς μας δεν είχε καταλάβει για τι ακριβώς μας μιλούσε ο συμπαθητικός Κινέζος που, λίγες ώρες πριν, είχε παρουσιάσει την εργασία του στα ίδια άπταιστα κινεζοαγγλικά, κάτι για το οποίο του ήμουν ευγνώμων, καθώς αμέσως μετά εμφανιζόμουν εγώ για πρώτη φορά μετά τις σχολικές γιορτές να μιλήσω σε περισσότερα από 5 άτομα μαζεμένα και η παρουσίασή του ήταν το μοναδικό μη οπιούχο μέσο που θα με χαλάρωνε εκείνη τη στιγμή. Όταν κατάλαβα (ΦΑΚ! μπίμπλετ ιζ ΓΟΥΕΗΒΛΕΤ!!!) είχα μόλις υποστεί το σοκ της ανακάλυψης ότι η κόκκινη σάλτσα που βάζουν οι Λονδρέζοι πάνω σε ένα λαχταριστό κομμάτι σολομού δεν είναι από ντομάτα αλλά από ιδρωμένη κάλτσα ποδοσφαιριστή της Arsenal (η γεύση της οποίας παρέμεινε αναλλοίωτη μετά από 2 pints of Guinness).
Το γεγονός ότι όσες χυλόπιτες και να έχεις φάει, όσο και να σε κορόιδευαν οι συμμαθητές σου όταν ήσουν μικρούλης, δεν έχεις ιδέα τι θα πει ταπείνωση, σύγχυση και αμηχανία αν δεν έχεις μιλήσει με Κινέζο στα αγγλικά, νόμιζα ότι περιορίζεται στον προφορικό, δια ζώσης διάλογο. Μέχρι σήμερα. Που μετά από μιας εβδομάδας ψάξιμο στο δίκτυο για κάτι γαμημένα μικροσκοπικά εξαρτήματα έπεσα στο site κινέζικης εταιρείας και συμπλήρωσα μια φόρμα ρωτώντας πόσο θα μου κοστίσουν 20 από αυτά και πότε θα μου τα φέρουν. Η απάντησή τους, αινιγματική σαν το γλυκόξινο κοτόπουλο:

Dear Giannis,
Thanks for your inquiry.
Per our usual practice, our MOQ is 10K pcs. But thanks all the same.
Have a nice weekend.
Best Regards,
Jacky Cheung

Για την κατανόηση της οποίας χρειάστηκα μια σύντομη online σύσκεψη με το null, και τελικά το google, για να καταλάβω τι θέλει να πει ο ποιητής. Και στην οποία κρατιέμαι να μη στείλω απάντηση:

Dear Jacky,
Thanks for the information.
WTF d03z MOQ 5t4nD 4?
U2
Best Regards,
Giannis

Thursday, June 14, 2007

DIY*

Χάλασε το ψυγείο. Η μπύρα είναι χλιαρή και μυρίζει σάπιο τοματοπελτέ.
Χάλασε ο θερμοσίφωνας και σαπίζει το ταβάνι. Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες το 0.01% του πληθυσμού που ζει σε πόλη με δίκτυο ύδρευσης σκοτώνεται από καταρρέουσα οροφή την ώρα που κάνει το πρωινό του ντους.

Το πρώτο βήμα για τη νεκρανάσταση είναι η εξαφάνιση.
Το δεύτερο είναι ένα χαλασμένο ψυγείο.

*((να αγαπάς την εκκλησία, Κώστα (famous last words?)))