Sunday, February 18, 2007

Been a Hardy day's night

Αντίστροφα μηνύματα που απευθύνονται στο υποσυνείδητο. Ουοααα! Αυτό κι αν σε ταξιδεύει μια δεκαετία πίσω. Όταν κάθε κανάλι που σεβόταν τον εαυτό του είχε τον δικό του κυνηγό σατανιστών στη μεσημεριανή του ζώνη, με το ιερό καθήκον να πείσει το σύνολο του αρσενικού εφηβικού πληθυσμού ότι, οκ, μπορεί ο Κατσούλας να είχε τη Μαργέτη και να της έκανε διάφορα στο όνομα του Σατανά, αλλά κατά βάση είναι μαλακία να είσαι σατανιστής. Δύσκολη δουλειά.

Αναφέρομαι στη χθεσινή εκπομπή του Χαρδαβέλα. Όπου ξαφνικά εμφανίζεται ένας τύπος με τον τίτλο "Αναλυτής Πληροφορικών Συστημάτων" και δηλώνει πως με δύο κλικ μπορεί να φτιάξει ένα υποσυνείδητο μήνυμα, να ρίξει μια πλεημέητ με ένα μήνυμα λευκού θορύβου στον τηλεφωνητή της, να πάρει αύξηση ξύνοντας τ'αρχίδια του από το αφεντικό του. He's the man, πρέπει να τον ακούσουμε. Θα κάνει επίδειξη του όπλου του on camera, όμως για τη δική μας ασφάλεια*, μην πάμε να λατρέψουμε καναν οξαποδώ, το μήνυμά του θα είναι η αθώα λέξη "δοκιμή" (αθώα, τρόπος του λέγειν γιατί όλα από μια δοκιμή ξεκινάνε).

(*εγώ δεν κινδυνεύω γιατί όποτε βλέπω Χαρδαβέλα φοράω στο κεφάλι ένα ειδικό μπολ δημητριακών για την προστασία του ενεργειακού μου πεδίου από εξωγενείς κακόβουλες επιδράσεις αλλά ο κόσμος έξω είναι λίγο βλάκας γενικά)

Στο υπόλοιπο ποστ κάνω την ίδια διαδικασία με απώτερο στόχο να μετατρέψω όλους τους Έλληνες μπλόγκερς σε σκλάβους μου, οπότε συνεχίζεις με δική σου ευθύνη.

Αρχικά ο αναλυτής μας μας βάζει να ακούσουμε το ηχογραφημένο μήνυμα "Δοκιμή". Επίσης μας δείχνει το διάγραμμα του πλάτους σε σχέση με τον χρόνο για να μας πείσει ότι δεν κέρδισε άδικα τον ρόλο του αναλυτή. Παρακάτω βλέπετε το δικό μου αθώο μήνυμα. Για τους σκοπούς του πειράματος, παρακαλώ να κατεβάσετε από εδώ το κρυφό μου μήνυμα και να το βάλετε στο repeat όσο διαβάζετε το ποστ. Όταν ολοκληρώσετε πατήστε το στοπ και αφήστε ένα σχόλιο αν ήταν και για εσάς το ίδιο απολαυστικό.


Το ενδιαφέρον κομμάτι του πειράματος του αναλυτή μας μόλις αρχίζει. Ισχυρίζεται πως με δύο απλά κλικ μεταφέρει την κεντρική συχνότητα του σήματος λίγο παραπέρα, ώστε το μήνυμα να μην είναι άμεσα αντιληπτό από τον ακροατή του αλλά να περνά στο υποσυνείδητό του απευθείας. Επιτρέψτε μου ν' ασχοληθώ με αυτόν τον ισχυρισμό αργότερα. Τον βλέπουμε να κάνει τα επίμαχα κλίκ (δύο, πράγματι). Στην οθόνη μας εμφανίζεται το θηρίο της αποκάλυψης σε αντιπαραβολή με την αρχική καθόλα ανθρώπινη φωνή. Ιδού (το θηρίο μόνο του γιατί βαριέμαι):


Εδώ πρέπει να εξομολογηθώ κάτι. Λέω ψέματα. Δεν πείραξα την κεντρική συχνότητα του σήματος για να την πάω λίγο παραπέρα. Αυτό λέγεται διαμόρφωση. Κοίταξα το φάσμα της φωνής μου, είδα σε τι συχνότητα παίζει και έβαλα ένα φίλτρο που έριξε αυτές τις συχνότητες κατά 30db, κοινώς τους γάμησα τον αδόξαστο. Τι σημαίνει αυτό; Απλά δεν ακούγεται τίποτα. Ότι υπήρχε στο αρχικό μου σήμα πλέον δεν υπάρχει. Ή μάλλον υπάρχει αλλά είναι χωμένο σε θόρυβο γιατί τη συχνότητα του θορύβου του αρχικού μου σήματος την άφησα απείραχτη. Αυτός είναι ο λόγος που η ένταση έδειχνε να αυξομοιώνεται (όπως παρατήρησε η ξανθιά πλην δαιμόνια ρεπόρτερ - αν του ζητούσε να βάλει στο φουλ τα ηχεία θα ακυρωνόταν ο σκοπός του ρεπορτάζ). Προκύπτουν, λοιπόν, κάποια θεματάκια:

1) Ο Αναλυτής μας είπε ότι μετέφερε τη συχνότητα στο πεδίο που δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε συνειδητά αλλά μόνο υποσυνείδητα. Εσύ γιατί το φιλτράρεις και δεν κάνεις το ίδιο;

Γιατί αν ο Αναλυτής έχει ακούσει ποτέ τι σημαίνει μετασχηματισμός Fourier κόβω το αριστερό μου αρχίδι και το τρώω στην επόμενη εκπομπή του Hardy. Ας κάνω όμως και τη διαμόρφωση που ο αναλυτής ισχυρίζεται πως έκανε. Υπάρχουν πολλά είδη. Θα δείξω τα πιο συνηθισμένα.
Διαμόρφωση κατά συχνότητα (FM) - Παίρνουμε κάτι τέτοιο:
Διαμόρφωση κατά πλάτος (AM) - Παίρνουμε κάτι τέτοιο:2) Οκ, δεν έκανε διαμόρφωση, έβαλε φίλτρο, το μήνυμα μπορεί να περάσει υποσυνείδητα;

Δεν ξέρω, περιμένω τα αποτελέσματα της έρευνας από ανθρώπους που άκουσαν το μήνυμά μου και ένιωσαν μια παρόρμηση να.... σιγά μη πω τι.

3) Αν έκανε διαμόρφωση αντί για φιλτράρισμα θα έπιανα το υποσυνείδητο μήνυμα;

Σε καμία περίπτωση. Το ηχείο όπως και κάθε φυσικό μέσο, είναι ένα φίλτρο από μόνο του. Τα καλά ηχεία σχεδιάζονται να ταλαντώνουν στο φάσμα της ανθρώπινης ακοής και λίγο παραπάνω. Αν κάνεις διαμόρφωση, το σήμα σου ξεφεύγει από αυτό το πεδίο και το ηχείο δεν ταλαντώνει.

4) Αν έχω αγοράσει χωρίς να το ξέρω το Ηχείο του Σατανά νο6 που μεταδίδει και υπέρηχους θα έπιανα το υποσυνείδητο μήνυμα;

Σε καμία περίπτωση. Το αυτί, όπως και κάθε φυσικό μέσο, είναι ένα φίλτρο από μόνο του. Το ανθρώπινο τύμπανο ταλαντώνει στο φάσμα της ανθρώπινης ακοής, εκτός από αυτό του Μπατμαν. Ότι ταλαντώνει με μεγαλύτερη συχνότητα απλά δεν περνάει στον εγκέφαλο (τουλάχιστον όχι μέσω της ακοής).

5) Ναι αλλά ο αναλυτής είπε πως έκανε έρευνα σε mp3 που κατέβασε τυχαία και βρήκε τα κρυμμένα μηνύματα.

Θα στοιχηματίσω και το δεξί μου αρχίδι ότι τα μηνύματα ήταν δικά του, μιας και δεν αναφέρθηκε καθόλου στη μέθοδο που χρησιμοποίησε για να τα εξάγει, που είναι σαφώς πολύ πιο επίπονη από 2 κλικ. Όταν κάποιος κάνει τέτοιες μαγκιές και έχει απέναντί του μια ξανθιά πλην δαιμόνια ρεπόρτερ μπαίνει συνήθως στον πειρασμό να μιλήσει γι' αυτό, ως ειδικός αναλυτής πληροφορικών συστημάτων.

6) Ναι αλλά τα αντίστροφα μηνύματα υπάρχουν στους δίσκους που ακούω. Είναι σημάδι του Αντίχριστου;

Αλέβαδραχ ερ σάμαγ σαμ εδ...

2 comments:

Anonymous said...

ΒΕΕΜΩΘ άουτς

ΒΕΕΜΩΘ said...

Τελικά δουλεύει;;;